Pianostemmer Leiden

Als u graag piano speelt, dan is het belangrijk dat uw piano zuiver blijft klinken. Hiervoor is het noodzakelijk dat uw piano regelmatig gestemd wordt. Bij het stemmen van een piano komt specifieke kennis en ervaring kijken. Deze heb ik in de afgelopen jaren opgedaan in mijn loopbaan als gecertificeerd pianostemmer in Leiden. Ik heb in diverse pianozaken gewerkt en ook mijn eigen pianostem- en revisiebedrijf in Den Haag heeft mij gebracht waar ik nu ben.

Om gekwalificeerd te worden als Certified Piano Tuner, heb ik een speciale stemtest afgelegd die ontwikkeld is door de Vereniging van Pianotechnici (VVPN). Deze test vereist de vaardigheid om een instrument te stemmen enkel op gehoor, zonder het gebruik van digitale hulpmiddelen.

Om mijn werk optimaal te kunnen uitvoeren, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken op het gebied van instrumenten stemmen. Om deze reden heb ik recent de cursus PTD (Precision Touch Design) doorlopen. Tijdens deze training heb ik kennis opgedaan van een geavanceerde techniek die het mogelijk maakt om de aanslag en ook de klank van uw piano aan te passen. Deze kan hiermee lichter of zwaarder worden gemaakt, waardoor het bespelen van uw instrument prettiger wordt.

Mijn werk omvat stemmen en het uitvoeren van reparaties en revisies. Het stemmen doe ik bij mensen thuis of elders, bijvoorbeeld in concertzalen. Reparaties voer ik uit in een werkplaats, waar alle benodigde gereedschappen voorhanden zijn. U kunt mij ook inschakelen wanneer uw instrument onderhoud nodig heeft. Daarbij vertel ik u graag wat u zelf kunt doen om uw piano of vleugel te onderhouden. Ook voor advies bij de aanschaf van een piano kan ik u van dienst zijn. Als uw pianostemmer in Leiden kan ik u helpen met het vinden van een piano die past bij uw wensen en verwachtingen.

emmerik
vvpn