Pianostemmer Gouda

Bent u voor uw particuliere piano, of voor een vleugel in een concertzaal op zoek naar een professioneel pianostemmer in ? Dan heeft u gevonden wie u zocht. U kunt het stemmen van uw piano of vleugel gerust aan mij overlaten. Al jarenlang ben ik met veel plezier werkzaam als gecertificeerd pianostemmer in Gouda. In deze periode heb ik ruime ervaring opgedaan, zowel bij mensen thuis als in pianozaken. Sinds 2007 ben ik bijvoorbeeld parttime werkzaam bij Cox Pianoservice in Gouda.

Mijn werk bestaat niet alleen uit het stemmen van piano’s en vleugels, maar ook het revisieren, repareren en onderhouden hiervan. Stemmen kan ik bij u op locatie doen en voor andere werkzaamheden aan het instrument maak ik gebruik van een werkplaats waar alle benodigde gereedschappen aanwezig zijn. Ik heb een grote passie voor mijn vak en haal er plezier uit om steeds nieuwe mensen te ontmoeten die net zo muzikaal zijn als ik.

Een goede pianostemmer is in staat om enkel door middel van het gehoor een piano te stemmen. Om een kwalificatie te krijgen op dit gebied, heb ik een stemtest afgelegd die is ontwikkeld door de VVPN (Vereniging van Pianotechnici). Bij deze test mag geen gebruik worden gemaakt van digitale hulpmiddelen. Omdat ik de test succesvol heb afgerond, kan ik mezelf met trots Certified Piano Tuner (CPT) noemen.

Daarbij heb recentelijk de training PTD (Precision Touch Design) afgerond. PTD is een nieuwe techniek waarmee de aanslag en klank van uw vleugel geoptimaliseerd kunnen worden. Ook biedt het een oplossing voor een te zware of te lichte aanslag en een ongelijkmatig touché.

Als uw pianostemmer deel ik graag mijn kennis met u, en u kunt altijd bij mij terecht voor advies omtrent piano’s en vleugels. Of het nu gaat om het aanschaffen van een piano of het onderhoud ervan.

emmerik
vvpn