Pianostemmer Amsterdam

Heeft uw piano onderhoud nodig, of moet deze gerepareerd worden? Dan heeft u hiervoor een specialist in het vak nodig. Als gediplomeerd pianostemmer in Amsterdam kan ik u helpen met alle werkzaamheden aan uw piano. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan bij diverse pianowinkels, zoals Cox Pianoservice (Gouda) en Pelser Pianobedrijf (Delft). Daarbij heb ik de nodige kennis vergaard in mijn eigen pianostem- en revisiebedrijf in Den Haag.

Als lid van de Vereniging van Pianotechnici (VVPN) heb ik een kwalificatie ontvangen als Certified Piano Tuner (CPT). Om dit certificaat te kunnen behalen, heb ik onder andere een stemtest op gehoor moeten afleggen. Dit houdt in dat je een instrument kunt stemmen zonder digitale hulpmiddelen te gebruiken. Deze test is samengesteld door de VVPN.

Naast dit certificaat te hebben behaald, heb ik onlangs ook een training gevolgd in Precision Touch Design (PTD). Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om de klank van uw vleugel te optimaliseren. In sommige gevallen is sprake van een te zware of lichte aanslag en door middel van PTD kan dit aangepast worden.

Ik bied verschillende diensten aan op het gebied van piano’s. Ik kom graag bij particulieren thuis om hun piano te stemmen en doe dit ook bij organisaties, zoals concertzalen. Zo heb ik mijn werkzaamheden onder andere uitgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Naast het stemmen van piano’s, kunt u mij ook inschakelen voor het onderhouden, repareren en revisieren ervan. Deze werkzaamheden vinden plaats in een werkplaats die hier speciaal voor ingericht is. Wanneer u een piano aan wilt schaffen, help ik u graag om de juiste keuze te maken. Daarbij kan ik u als pianostemmer in Amsterdam advies geven over de onderhoudswerkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren om uw piano in goede staat te houden.

emmerik
vvpn