Piano Stemmen

Alle stemmers zullen tegen u zeggen: regelmatig stemmen, liefst twee keer per jaar, is van belang voor het onderhoud van uw instrument. Ook als een piano niet gebruikt wordt, is jaarlijks uw piano stemmen nodig. Door wisselingen van klimaat (omgevings-temperatuur en luchtvochtigheid) zal een instrument in meer of mindere mate ontstemmen. Hoe vaak u uw instrument wilt laten stemmen hangt dus af van hoe snel uw instrument ontstemt in de ruimte waar deze staat, hoeveel u speelt en hoe kritisch u zelf bent. Het kan zijn dat u elk seizoen uw piano wilt laten stemmen.

Kosten

Ik bereken voor het stemmen van een piano of vleugel 115 euro inclusief 21% BTW.
Het stemmen duurt ongeveer een uur. Het kan zijn dat een reparatie of revisie van uw instrument nodig is. In dat geval ontvangt u een helder overzicht van de aanpak en kosten. In overleg met u wordt bepaald welke reparaties worden uitgevoerd.

Ervaring

Ik heb veel ervaring met het stemmen van concertvleugels en piano’s in theaters zoals het Concertgebouw, -het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en de Anton Philipszaal in Den Haag. Maar ook stem ik bij mensen thuis, zowel bij ervaren pianisten als beginners. Ik geniet ervan om de optimale klank uit een instrument te halen.